Engels vanaf groep 1

Gedurende de schoolperiode op De Morgenster bieden wij het vak Engels aan. Vanaf groep 1 wordt wekelijks spelenderwijs aandacht besteed aan de Engelse taal. 

Groep 1 – 4

Vanaf het schooljaar 2023-2024 wordt er in de groepen 1 tot en met 4 gewerkt met de methode Holmwoods Kids. De leerlingen maken op een speelse manier kennis met de Engelse taal. Dit gebeurt door te werken met prentenboeken, liedjes, flashcards en verschillende digibordmaterialen. Elk leerjaar worden er vijf thema’s aangeboden. In deze thema’s komen verschillende onderwerpen naar voren zoals: verjaardagen, het weer, school, het lichaam, kleding en eten en drinken. 

Groep 5 – 8

Binnen de groepen 5 tot en met 8 wordt er gewerkt met de methode Holmwoods Tweens. Deze methode bestaat uit twee delen: 

  1. De leerlingen werken gedurende de week in hun eigen online omgeving, op hun eigen niveau en tempo.
  2. De leerlingen werken in een werkboek (adventure book) passend bij hun niveau. In dit werkboek oefenen de kinderen door middel van oefeningen, spelletjes en verschillende werkvormen met spreken, luisteren, lezen en schrijven.  

Thuis Engels?

Natuurlijk is het ook mogelijk om thuis aandacht te besteden aan de Engelse taal. Dit kan op verschillende manieren. Allereerst hopen wij op uw aandacht voor het huiswerk en interesse in de gegeven lessen. Verderkunt u aandacht geven aan de Engelse taal door het spelen van spelletjes, zingen van liedjes, lezen van boeken of het gebruik maken van ‘chunks’.  Onder dit laatste verstaan wij korte Engelse zinnen die regelmatig terugkomen in de dagelijkse bezigheden. Bijvoorbeeld: ‘Put on your coat, please?’ of ‘Can you open the door for me, please?’