School en omgeving

De Morgenster, een thuis in Haastrecht

Wij zijn ons bewust van de mooie omgeving van Haastrecht en maken daar maar al te graag gebruik van in ons onderwijs. Zo volgen we onder andere buitenlessen via de NME. Daarnaast organiseren we dit jaar in samenwerking met tuinvereniging ‘De Doelen’ leerzame bezoekjes aan de volkstuinen. Indien het thema zich ervoor leent, proberen we ook tijdens de vakken aardrijkskunde en geschiedenis naar buiten te gaan.  

De kleuters gaan regelmatig op bezoek bij nabijgelegen restaurants of boerderijen. Ook gaan zij een keer met de trein heen en weer naar Woerden. Samen met de Pelikaan organiseren we een aantal gezamenlijke activiteiten als de sportdag en de intocht van Sinterklaas. Verder doen we mee aan kennisquiz de ‘Bankbattle’, de Haastrecht Speurders en gaan we schaatsen bij de Haastrechtse IJsclub. 

Goede doelen

Op De Morgenster zijn we ons ervan bewust dat we niet alleen zorg dragen voor onszelf, maar ook zeker voor anderen. Zo sparen we wekelijks geld voor een jaarlijks vastgesteld goed doel. Inmiddels sparen we al een aantal jaren voor de stichting Happy and Joy. Daarnaast hebben wij vier adoptiekinderen, waarvoor wij materialen en kleding betalen. Hierdoor kunnen ook zij naar school.