Voor- en naschoolse opvang

Voor- en naschoolse opvang

In Haastrecht en omstreken kunt u terecht bij twee verschillende VSO en BSO organisaties, namelijk Kindercentrum Gro-Up en deYellowbellies. Beiden organisaties bieden voor- en naschoolse opvangaan.

Yellowbellies

YellowBellies is dé buitenspeelse opvang voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar die het graag naar hun zin hebben op de BSO!

Kinderen horen buiten te spelen. Wij deden vroeger niets liever! De mooiste herinneringen van de oprichters van YellowBellies bestonden uit hutten bouwen in het park, verstoppertje spelen of voetballen op het trapveldje. Ze hadden niets nodig, alleen elkaar. Ze maakten van iedere dag een buitenspeel feestje! Dit gunden zij ieder kind. Zo is YellowBellies, dé buitenspeelse kinderopvang ontstaan.

YellowBellies brengt kinderen in beweging, letterlijk en figuurlijk. Daarom is de BSO alleen gevestigd op locaties met veel buitenspeelruimte én een groot grasveld. Na schooltijd worden hier samen de leukste spellen op gespeeld. Liever even ontspannen na schooltijd? Ook binnen is genoeg ruimte om te knutselen, een boekje te lezen of te spelen. Iedereen heeft het hier altijd naar zijn of haar zin!

De missie van de buitenspeelse opvang is om ieder kind liefde mee te geven voor de wereld, voor mens en voor de natuur en ze op speelse, interactieve manier gezonde gewoontes aan te leren. Zo leggen we samen de basis voor een gezond en gelukkig leven!

Benieuwd of YellowBellies iets voor jouw kind is? Er zijn nog plekjes vrij op alle dagen. Vraag vrijblijvend een rondleiding aan of ga voor meer informatie en beschikbaarheid naar www.yellowbellies.nl/bso-haastrecht

YellowBellies, buitenspeelse kinderopvang – altijd naar je zin!

 

BSO De Groene Kikker (Gro-Up)

Groeien is jezelf ontwikkelen. Ontdekken wie je bent. Wat je wilt. Wat je kan. En welke talenten je hebt. Dat is een ontdekkingstocht over langere tijd. Op onze kinderopvang gaat je kind op ontdekking in een gezonde, veilige, kansrijke omgeving.

Kinderen “moeten” bewegen, zij kunnen niet lang stil zitten. Vooral wanneer kinderen een hele dag op school hebben gezeten, is het belangrijk dat ze de gelegenheid hebben om flink te bewegen, zowel binnen als buiten. Tijdens de buitenschoolse opvang zorgen we ervoor dat kinderen genoeg gelegenheid hebben om hun energie kwijt te kunnen, bijvoorbeeld door na het ophalen van school de kinderen eerst even flink te laten bewegen. En ook door het aanbieden van gerichte beweegactiviteiten, zoals diverse sporten of diverse soorten dansen

Wij spelen elke dag buiten: het is gezond om in de (frisse) buitenlucht te spelen. De kinderen kunnen hier hun energie goed de ruimte geven, ze mogen rennen, klimmen en fietsen. Ook buiten leren kinderen samen spelen, sociale vaardigheden, de grote motoriek te ontwikkelen en de natuur te ontdekken. Bij het buitenspelen kunnen kinderen hun eigen spel kiezen, waarbij wij letten op de veiligheid van kinderen. Wij houden altijd toezicht op het buitenspelen. Kinderen met een zelfstandigheidcontract mogen zonder toezicht buiten spelen. Naast het vrije spel, bieden we ook buitenactiviteiten aan, deze activiteiten sluiten aan bij de behoefte van de kinderen en het eventuele thema waar we op dat moment mee werken

Wij bieden gevarieerde en uitdagende vakantieopvang tijdens de schoolvakanties. Vakantie is een feest, dus dat vieren we. Er wordt voor alle BSO’s een zesweeks activiteitenprogramma opgezet met aantrekkelijke thema’s en activiteiten. Er worden wekelijks uitstapjes georganiseerd buiten de BSO, bijvoorbeeld een bezoek aan Madurodam, het strand of een speeltuin. De kinderen worden tijdens de vakanties op onze andere BSO locatie in Stolwijk opgevangen op maandag, dinsdag en donderdag, op de woensdag en vrijdag vangen we de kinderen in Haastrecht op.

We zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend.